Home » » Στο στόχαστρο όσοι δεν κατέβαλαν τέλη κυκλοφορίας

Στο στόχαστρο όσοι δεν κατέβαλαν τέλη κυκλοφορίας


Με ποιον τρόπο θα γίνουν οι διασταυρώσεις, προκειμένου να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν πλήρωσαν τα φετινά τέλη κυκλοφορίας

Picture 0 for Στο στόχαστρο όσοι δεν κατέβαλαν τέλη κυκλοφορίας
Από κόσκινο θα περάσει το υπουργείο Οικονομικών τους ιδιοκτήτες οχημάτων, σε μια προσπάθεια να βρει όσους δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2012.
Συγκεκριμένα, η ΓΓΠΣ ξεκινάει μέσα στον Σεπτέμβριο διασταυρώσεις στοιχείων όσων δήλωσαν την κατοχή αυτοκινήτων με τα στοιχεία που αφορούν όσους πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας για το 2012.
Όσοι εντοπιστούν να μην περιλαμβάνονται στον παραπάνω κατάλογο θα λάβουν ειδοποιητήρια με τα οποία θα κληθούν να καταβάλουν διπλάσια τέλη.
Εξάλλου, οι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν θα πάρουν φέτος το ειδικό αυτοκόλλητο σήμα των τελών κυκλοφορίας για το 2013, αλλά θα έχουν μόνο την απόδειξη από την τράπεζα ότι πλήρωσαν τα τέλη.

Με βάση το νέο σύστημα τα ειδοποιητήρια θα εκδίδονται ηλεκτρονικά, μέσω του διαδικτύου από μια νέα υπηρεσία του ΤAXISNET στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι οι κάτοχοι οχημάτων πληκτρολογώντας τον αριθμό του οχήματος και, ενδεχομένως, κάποιον κωδικό.

Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εκτυπώνουν τα ειδοποιητήρια και να προσέρχονται κατευθείαν στις τράπεζες για την πληρωμή των τελών, χωρίς να απαιτείται να προμηθεύονται αυτοκόλλητα σήματα. Όσοι δεν προσέλθουν να πληρώσουν θα χρεωθούν τα τέλη, ως ληξιπρόθεσμες οφειλές, μαζί με το φόρο εισοδήματος του 2013.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ / RSS / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
IndesNews © 2012-2013 - All Rights Reserved